SSL Certifikati

Osigurajte vašu web stranicu i stvorite povjerenje vaših posjetilaca.
Nudimo vam SSl certifikate različitih provajdera i brendova za sve vaše sigurnosne potrebe.

Odaberite nivo verifikacije i certifikata za vašu web stranicu.

Potvrda domene (DV)

Osnovna sigurnost

Verifikovanje samo vaše domene. Može biti izdat u nekoliko minuta. Idealan za osobne web stranice.

Kupi

Potvrda organizacije (OV)

SSL za male biznise

Osnovna provjera vaše identifikacije. Idealan za web stranice koje obrađuju osobne podatke.

Kupi

Produžena potvrda (EV)

Maksimalna sigurnost

Kompletna provjera vašeg identiteta kao i vaše organizacije. Idealan za poslovne korisnike.

Kupi

Niste sigurni koji odabrati? Dozvolite nam da vam pomognemo da odlučite

Šta je ssl?SSL certifikati su temelj sigurnosti na internetu. Koriste se za uspostavljanje šifrirane veze i omogućavaju siguran prijenos podataka između preglednika ili korisničkog računala i poslužitelja ili web stranice.

 • Obezbjeđuje sigurnu vezu između web preglednika i servera
 • Kriptira komunikaciju i osjetljive podatke koje vam pruža korisnik vaše web stranice
 • Postavlja zeleni katanac pored vaše web adrese u samom pregledniku
 • Autorizira identitet vaše organizacije/firme

Standard SSL (Domenska verifikacija) su najjednostavnije vrste SSL certifikata. OV i EV certifikati također verifikuju vaš identitet ili kompanije ili organizacije nosioca SSL certifikata pružajuči više povjerenja krajnjim posjetiocima ili korisnicima.

Sa našom uslugom SSL certificiranja*, nemorate više brinuti o ručnom unosu i konfigurisanju certifikata svake godine jer za vas generišemo automatsku obnovu certifikata prije isteka istog. Nakon izvršenog plaćanja automatski konfigurišemo i postavljamo novi certifikat na vaš hosting nalog.

* Vaša domena i hosting nalog mora biti smješten na CMR Hosting servere kao provajdera SSL certifikata i server mora posjedovati cPanel, Plesk ili DirectADmin.

SSL certifikatom poboljšajte vašu poziciju u tražilicama

Uspostavite povjerenje i online sigurnost web stranice vašim posjetiocima i kupcima.

Google želi da učini web sigurnijim mjestom za sve i veliki udio u tome čine sigurne web stranice kojima posjetioci pristupaju putem Google tražilice. Iz toga proizilazi da web stranice koje posjeduju SSL certifikat budu bolje rangirane u rezultatima pretrage.

Dodatni razlozi zašto trebate posjedovati SSL certifikati na vašoj web stranici:

Enkripcija osjetljivih podataka
Zaštita korisnikove privatnosti
Sigurne online transakcije
Aktivira HTTPS i katanac ikonu
Osigurava legitimnost
Povećava SEO rank

Web preglednici se mjenjaju, nemojte zaostajati

Web stranice koje nemaju HTTPS protokol sa SSL certifikatom sada se prikazuju kao ’nesigurne’ u Google Chrome i Mozilla Firefox web preglednicima. Nemojte biti jedni od njih. Kupite SSL danas .
Osigurajte svoju web lokaciju za nekoliko minuta uz našu potpuno automatiziranu opskrbu i implementaciju

Nadogradite vaš SSL certifikat

Iako svi SSL certifikati koriste slične metode za zaštitu i provjeru valjanosti vaših podataka, razina povjerenja i autorizacija koju pružaju varira..

Certifikati produžene potvrde nude najvišu razinu provjere valjanosti i povjerenja. Oni potvrđuju i prikazuju naziv i lokaciju tvrtki i organizacija kako bi klijentima dali dodatno povjerenje kada rade s poslovima na mreži.


Potvrda domene (DV)

Potvrda organizacije (OV)

Produžena potvrda (EV)


Pročitaj više na ovu temu

Pomoć prilikom odabira pravilnog certifikata

Iako je potreba za online sigurnošću univerzalna, nisu svi SSL certifikati jednaki. Vodič u nastavku osmišljen je kako bi vam pomogao da odlučite koja je vrsta certifikata prava za vas.

Verifikacija domene (DV)

 • Verifikuje samo vlasništvo i kontrolu domenskog naziva
 • Izdavanje u nekoliko minuta
 • Održava kompatibilnost sa preglednicima

Idealan za osobne web stranice

Zamislite DV kao dobivanje iskaznice za knjižnicu bez potvrde tko ste zapravo, vrlo minimalni zahtjevi za dobivanje i izdavanje vrlo brzo.

Pregledaj certifikate

Potvrda organizacije/tvrtke (OV)

 • Poboljšana provjera valjanosti uključujući provjeru identiteta podnositelja zahtjeva
 • Izdavanje u roku od 24 sata
 • Održava kompatibilnost sa preglednicima

Idealan za male biznise koji obrađuju osobne podatke ili kreditne kartice

Zamislite OV kao dobivanje vozačke dozvole - više obruča kroz koje morate preskočiti od knjižnične iskaznice, ali ima više povjerenja kao oblik identifikacije..

Pregledaj certifikate

Proirena provjera (EV)

 • Pristup autentifikaciji temeljen na najvišim standardima, predstavlja najvišu razinu autentifikacije za SSL certifikate
 • Izdavanje u roku od 1 do 3 dana
 • Održava kompatibilnost sa preglednicima

Idealan za male i velike tvrtke koje se bave online prodajom, obradom osobnih podataka i kartičnim plaćanjem.

Zamislite EV kao dobivanje putovnice/pasoša - puno stroži procesi, duže vrijeme čekanja i više provjere tko ste nego s knjižničkom iskaznicom ili vozačkom dozvolom. Međunarodno priznat kao najpouzdaniji način provjere vašeg identiteta.

Pregledaj certifikate
 • RapidSSL

  RapidSSL® certifikati vam pomažu da očuvate transakcije vaših klijenata sigurnim uz do 256-bitnu enkripciju podataka i autentifikaciju web lokacije. Kupite sertifikat i ubrzajte upis uz automatsku proveru kontrole domene. Najbolje od svega, naši SSL certifikati su među najpristupačnijim u industriji. Mi smanjujemo troškove i prenosimo uštede na vas.

  Od
  €14,33 EUR/yr
  Više info...
 • RapidSSL Wildcard

  RapidSSL® Wildcard certifikati vam pomažu da osigurate više poddomena s jednim jeftinim SSL certifikatom izdanim na *.yourdomain.com. Zaštitite lične podatke svojih klijenata do 256-bitnom enkripcijom. Automatska provjera kontrole domene čini provjeru autentičnosti web mjesta lakom. U RapidSSL-u vjerujemo u pružanje SSL zaštite koja vam je potrebna po konkurentnoj cijeni.

  Od
  €118,33 EUR/yr
  Više info...
 • GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard

  Brzo osigurajte svoju domenu i sve poddomene istog nivoa. GeoTrust QuickSSL Premium Wildcard certifikati su jedan od najbržih načina da počnete štititi sve svoje poddomene na jednom certifikatu. Naš automatizirani proces provjere autentičnosti e-pošte znači da dobijate svoj certifikat za nekoliko minuta. Sa QuickSSL Premium wildcard certifikatima, dobijate neograničene poddomene i na neograničenom broju servera – jedan sertifikat koji će se prilagođavati kako vaše poslovanje raste.

  Od
  €166,67 EUR/yr
  Više info...
 • GeoTrust True BusinessID

  SSL poslovne klase - samo najbolji. Kada je u pitanju odabir SSL sigurnosti za vaše poslovanje, imate mnogo izbora. Uz GeoTrust, odluka je laka. GeoTrust® True BusinessID SSL certifikati daju vašim klijentima do znanja da je vaša stranica pouzdana i da njihovu sigurnost shvaćate dovoljno ozbiljno da dobijete svoj certifikat od globalno pouzdanog tijela za izdavanje certifikata.

  Od
  €133,33 EUR/yr
  Više info...

Višegodišnji certifikati vam omogućavaju da platite jednu sniženu cijenu za dvije ili tri godine pokrića SSL certifikata. Kada kupite višegodišnji SSL certifikat, zaključavate jednu cijenu za do 3 godine pokrića.

U početku ćete dobiti certifikat koji važi za maksimalno dozvoljeni rok pretraživača autoriteta za certifikate (1 godina i 1 mjesec) sa pravom na neograničeno ponovno izdavanje certifikata tokom perioda narudžbe.

Automatsko ponovno izdavanje će se odvijati automatski tokom cijelog roka kako bi se osigurala kontinuirana zaštita vaše web stranice.

Na primjer, dvogodišnji nalog SSL certifikata funkcionira na sljedeći način: SSL certificate lifecycle

SSL certifikati se moraju periodično obnavljati. Maksimalni vijek trajanja certifikata je 13 mjeseci, što zahtijeva provjeru važenja svake godine.

Benfiti

 • Uživajte u sve većim popustima za svaku godinu pokrića koju kupite.
 • Uklonite gnjavažu oko godišnjeg obračuna.
 • Godišnja validacija identiteta u potvrdama kraćeg važenja uklanja potencijalnu prevaru i lažiranje.

Šta je SSL sertifikat?

SSL certifikati omogućavaju enkripciju podataka na internetu i omogućavaju siguran prijenos podataka sa web servera na pretraživač. Sa SSL-om, vaša web stranica može koristiti https protokol i prikazat će katanac u web preglednicima krajnjih korisnika kako bi označio da je veza sigurna.

Zašto mi treba SSL certifikat?

SSL certifikati su bitan dio interneta. Oni ne samo da šifriraju komunikaciju između vašeg računala i servera na kojem se nalazi web stranica, već također pružaju verifikaciju da je stranica ono što tvrdi da jeste.

Koje su različite vrste SSL-a?

Postoje 3 različita nivoa provjere na kojima se SSL certifikati zasnivaju. Validacija domene (DV), validacija organizacije (OV) i proširena validacija (EV). Najveća razlika između tipova certifikata odnosi se na informacije koje Certifikacijsko tijelo, RapidSSL, GeoTrust i DigiCert, zahtijevaju i provjeravaju da bi izdale certifikat. Viši nivoi certifikata zahtevaju više informacija i često se prikazuju na traci pretraživača. EV SSL, na primjer, pretvara traku pretraživača u zeleno i prikazuje naziv organizacije posjetiteljima kako bi se stvorilo više povjerenja.

Šta je Wildcard SSL certifikat

Wildcard SSL certifikat pruža iste funkcije šifriranja i provjere autentičnosti kao i drugi SSL certifikati, ali se također može primijeniti na neograničen broj poddomena web stranice. Wildcard SSL certifikat podržava glavni domen (example.com) kao i njegove poddomene. Više info...

Naši SSL certifikati su od nekih od najpouzdanijih brendova u online sigurnosti.

Powered by WHMCompleteSolution