Verifikacija email adresa na domenama Printaj

  • 4

Od 1.1.2014. primjenjuju se nova pravila za provjeru email adresa koje se navode kao kontakt email adrese prilikom registracije, transfera i promjena podataka na domeni (.com, .net, .org, .biz, .info).
Na navedenu kontakt email adresu biti će poslan email naziva "RAA verification mail" s poveznicom putem koje će se vršiti provjera ispravnosti kontakt email adrese. Kako bi potvrdili email adresu, potrebno je kliknuti na zaprimljenu poveznicu te potvrditi da je upisana email adresa ispravna.
Korisnik mora unutar 15 dana, od registracije, transfera ili izmjene podataka na domeni, potvrditi email adresu. Ukoliko prvi mail nije potvrđen, sljedeći mail za potvrdu će biti poslan za 7 dana dok će posljednji mail biti poslan 14. dan odnosno dan prije deaktivacije domene.
Ako se email adresa nakon 15 dana ne potvrdi, domena će biti privremeno onemogućena sve dok se upisana email adresa ne potvrdi.

Primjer:
Registrirali ste domenu nekadomena.com
Odmah po registraciji domene biste trebali zaprimiti RAA verification mail sa poveznicom za verifikaciju mail adrese.

Ukoliko unutar 7 dana niste otvorili poveznicu i potvrdili mail adresu, primit ćete novi mail sa poveznicom za verifikaciju. Ako unutar sljedećih 7 dana ne potvrdite vašu mail adresu, zaprimit ćete posljednji mail sa poveznicom za verifikaciju. Nakon ovog maila, vaša domena će biti aktivna sljedeća 24 sata nakon čega će biti onemogućena dok se ne potvrdi mail adresa. Napominjemo kako će domena prvih 15 dana raditi normalno bez obzira na verifikaciju maila pa ukoliko mail ne verificirate, domena će 15. dan prestati funkcionirati.


Jednom kada potvrdite svoju email adresu kao vlasničku, više neće biti potrebe za potvrdom ukoliko se unešena email adresa ne izmjeni.

Je li Vam ovaj odgovor pomogao?

« Nazad

Powered by WHMCompleteSolution